Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra 2014 má Bolta i datum

30.6.2013 | 22:59

Foto: graf.cz

Jamajské tanečky, metání blesků i dokonalá show. Tak bude vypadat další ročník Zlaté tretry Ostrava 2014. Do bloků vítkovického stadionu totiž 17. června 2014 opět zaklekne šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt. "Už ani nebudeme oznamovat, že přijede. Jen budeme dohadovat disciplínu," prozradil manažer mítinku Alfons Juck. Nejrychlejší muž planety se letos pořadatelům omluvil, jelikož potřeboval přitrénovat. Vzápětí však vzkázal, že příští ročník si ujít určitě nenechá. "Opět to tu bude show kolem Bolta," věří ředitel závodu Jan Železný.

Přesto fanoušci při 52. ročníku Zlaté tretry Ostrava opět viděli světovou atletiku. "Padlo pět rekordů mítinku, čtyři evropské výkony roku a tři nejlepší výkony na českém území v historii," uvedl Juck. Z hlediska bodování mítinků se letošní ročník Zlaté tretry zapsal mezi ty nejlepší na světě. "Podle kvality účastníků to byl nejlepší mítink v historii a podle výkonů nejlepší od roku 2004," vysvtětlil Juck. Předčil tak i závody prestižního seriálu Diamantové ligy v Oslu a New Yorku.

"Nastavili jsme za poslední roky laťku hodně vysoko, ale budeme se snažit ji udržet," přislíbil trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Železný. Hvězdy světové atletiky si navíc pochvalovaly nově zrekonstruovaný stadion. "Až je mi líto, že si na něm už nezazávodím. Stadion neuvěřitelně prokoukl, vypadá fantasticky a je o dvě třídy lepší," pověděl desetibojař Roman Šebrle při své rozlučce s kariérou. Navíc už v září by měla být zahájena dostavba zbývajících tribun v obou zatáčkách. A Železný k tomu dodává: "Stadion má perspektivu stát se velkým atletickým evropským stánkem."

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě