Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

V Ostravě bude skákat i Bohdan Bondarenko

16.6.2014 | 17:53

Foto: AP/SITA

Na poslední chvíli se podařilo organizátorům mítinku 53. Zlaté tretry Ostrava doplnit další velké jméno do startovní listiny zítřejší výškařské soutěže. Na vítkovickém stadionu se po roce opět představí mistr světa Bohdan Bondarenko, který v sobotu vyhrál mítink Diamantové ligy v New Yorku v osobním rekordu 242 cm.
"Jsme velice rádi, že se nám podařilo domluvit se, aby přiletěl i přes náročné cestování a přesuny z USA na Ukrajinu," popsal manažer mítinku Alfons Juck. "Dnes letí Bondarenko z Charkova a my doufáme, že zítra budeme svědky útoku na výšku 240 cm. S Bondarenkem doletí i jeho otec a trenér."
 
Bondarenko na Zlaté tretře vyhrál, ale kvůli velice špatnému chladnému a větrnému počasí po vítězné výšce 228 cm dále nepokračoval. Letos organizátoři mítinku doufají ve vylepšení rekordu mítinku 232 cm, který v roce 2011 vytvořil Rus Ivan Ukhov. Ten se kvůli zdravotním potížím letos v Ostravě nepředstaví. Dalšími Bondarenkovými soupeři budou třetí z New Yorku, Andrij Protsenko s osobním rekordem 235 cm, nebo bývalý mistr světa z Osaky Donald Thomas.

 

FOTO: AP/Sita

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě