Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra: Veselý králem oštěpařů, Gatlin s nejrychlejší stovkou roku

17.6.2014 | 22:11

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Je mistrem světa z loňska, letos zase průběžným lídrem hodnocení Diamantové ligy a teď i vítězem mítinku Zlatá tretra. Vítězslav Veselý ozdobil ostravskou soutěž oštěpařů skvělým výkonem 87,38 metru, kterým se zařadil na druhé místo světových tabulek. To první dál patří Americké raketě Justinu Gatlinovi, který zaběhl stovku za 9,86 sekundy.

"Forma je, to jsem věděl i předtím, ale jde o techniku, jak hody chytíte," vyprávěl Veselý v televizním rozhovoru. "Jsem rád, že jsem to prolomil právě tady. Asi potřebuju být trošku ve stresu."

Svěřenec Jana Železného třikrát přehodil 87 metrů a za lídrem sezony Egypťanem Rahmanem zaostal o necelé dva metry. Současně se svým dalekonosným hodem vrátil na místo české jedničky před dosud nejlepšího Petra Frydrycha, který v Ostravě hodil 81,42 metru a skončil pátý.

"Jsem strašně překvapený," přiznal Veselý. "V rozhazování jsem se necítil vůbec dobře, ale pak taková série. V životě jsem nic podobného nezaházel. Je to asi nejlepší Tretra, na které startuju, všechno vyšlo super, jsem nadšený."

Více na:http://sport.idnes.cz/zlata-tretra-c9v-/atletika.aspx?c=A140617_180723_atletika_fil#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě