Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Zlatá tretra už zná první hvězdy. Přijedou Wlodarczyková i Lavillenie.

25.11.2014 | 19:57

Foto: graf.cz

Na zrekonstruovaném stadionu ve Vítkovicích se 26. května uskuteční příští, již 54. ročník atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava. Místa budou pouze k sezení, čímž Městský stadion získá punc světovosti, na sedadla se vejde 15 tisíc diváků a organizátoři oznámili první hvězdná jména, jež s Ostravou počítají. Jsou jimi světoví rekordmani - polská kladivářka Anita Wlodarczyková a francouzský tyčkař Renaud Lavillenie.

„V Ostravě roste unikátní areál, ke konci dubna by měl být hotový důstojný stánek pro atletiku evropské i světové úrovně,“ pravil předseda atletického svazu Libor Varhaník směrem k rekonstrukci stadionu.

„Harmonogram rekonstrukce se plní podle plánu,“ potvrdil za pořadatelskou agenturu TK Plus Josef Váňa k dalšímu ročníku mítinku, který letos ovládl hodnocení výkonnosti podniků série IAAF World Challenge a předčil i mnohé mítinky Diamantovém ligy.

Vedle zmíněných rekordmanů Lavillenieho a Wlodarczykové, jejíž soutěž se uskuteční s tradičním jednodenním předstihem, organizátoři oznámili také první české atletické hvězdy, jež při mítinku nebudou chybět. Jsou to mistr světa v hodu oštěpem Vítězslav Veselý, halový mistr světa a Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák, letošní finalista halového MS na 1 500 metrů Jakub Holuša a vycházející hvězdička českého desetiboje, juniorský mistr světa Jiří Sýkora.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě