Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Colin Jackson chválí stadion i čokoládovku

23.5.2015 | 12:01

Foto: Miloš Židík

Dvojnásobný mistr světa v běhu na 110 m př. Brit Colin Jackson už sice několik let nezávodí, ve světě atletiky je však stále nesmírně populární a váženou osobou. Pravidelně spolukomentuje největší atletické podniky pro stanici BBC a je rovněž ambasadorem IAAF.

V Ostravě se představil jako ambasador Čokoládové tretry, tradičního předkrmu mítinku Zlatá tretra. Nešetřil slovy chvály nejen nad obrovskou popularitou oblíbených dětských závodů, ale také nad zrekonstruovaným Městským stadionem, na němž se 26. května uskuteční 54. ročník prestižního atletického mítinku.

„Startoval jsem na tretře v roce 2001 a vůbec to tady nepoznávám. Je to něco nádherného, každý takovýto nový moderní stadion je pro světovou atletiku skvělá věc. Byl jsem před pár dny jako ambasador světové federace na olympijském stadionu v Pekingu, a když teď stojím na dráze v Ostravě, mám stejně krásný pocit,“ řekl. Vyjádřil přesvědčení, že atletické hvězdy si ostravské závody před vyprodanými tribunami užijí naplno a diváci naopak uvidí skvělou podívanou.

On sám se ve čtvrtek 21. května bavil v roli startéra, fanouška a taky při vyhlašování vítězů posledního dílu letošní Čokoládové tretry. Byl mile překvapen, jakého potlesku se mu od přítomných rodičů dětí, ale také mladých závodníků dostalo potlesku, když se před autogramiádou objevil na velkoplošných obrazovkách záznam jeho vítězného běhu na MS 1993 ve Stuttgartu.

„Děti byly fantastické, je vidět jejich zájem o atletiku. Až jsem jim chvílemi záviděl ty čokoládové dorty, které byly připraveny pro nejlepší z nich,“ dodal s úsměvem.

Letošního ročníku Čokoládové tretry, která se letos konala v šestnácti moravských městech, se zúčastnilo úctyhodných 5276 dětí. Finále celého seriálu bude tradičně součástí programu mítinku Zlatá tretra.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě