Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Bolt plní slib a na Zlaté tretře Ostrava se představí poosmé

26.4.2016 | 21:53

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Atletičtí fanoušci se dočkali. Superstar současného světového sportu plní svůj slib. Nejrychlejší muž planety Usain Bolt se vrátí na Zlatou tretru Ostrava, tentokrát na její jubilejní 55. ročník. V Ostravě se jamajský sprinter představí už poosmé. Poprvé zde běžel v roce 2006, pak bez přestávky v letech 2008 – 2012 a loni přijel po dvouleté pauze opět. 

Aktuálně Bolt potvrdil, že v Ostravě poběží 100 m, bude to jeho druhý letošní start (začne stovkou 14. května na Kajmanských Ostrovech) a jediný v Evropě v první části sezony do konce června. Na Tretře nikdy neprohrál a předvedl nejrychlejší časy historie mítinku na 100 m (ačkoliv s podporou větru), 200 a 300 m. Celkem startoval v Ostravě třikrát v běhu na 100 m, třikrát na 200 m a jednou na 300 m. Tretra je v počtu jeho startů na mítincích lídrem společně s Londýnem, kde dosud závodil sedmkrát, ale většina těchto startů byla do roku 2009.

„Do Ostravy se na Zlatou tretru vracím rád, už poosmé v mé kariéře. Je to jeden z mých nejoblíbenějších mítinků na světě. V rámci přípravy na olympijské hry poběžím stovku. V Ostravě je vždycky skvělá organizace a diváci vytváří fantastickou atmosféru. Nakonec to bude můj první letošní start v Evropě,“ vzkázal Bolt.

Zajímavostí běhu na 100 m s Usainem Boltem bude start desetibojařské hvězdy Ashtona Eatona, který v přímém souboji proti Jamajčanovi nikdy neběžel. Něco takového lze vidět pouze v Ostravě. Osobní rekord Eatona má totiž také svou kvalitu – 10,21 s.

V rámci svého programu se Usain Bolt „zastaví“ také v Praze – ve středu 18. května bude v poledne hostem historicky prvního kola Čokoládové tretry na stadionu Juliska.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě