Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Saif Shaheen poběží první steeple roku v Ostravě

3.12.2003 | 11:16

První hvězdou mítinku Zlatá Tretra 2004 je Saif Shaheen (dříve Stephen Cherono). Na letošní "Tretře" se předvedl v běhu na 5000 metrů vítezstvím před Hichamem El Guerroujem.

Said Saif Shaheen, Katar (před tím Stephen Cherono, Keňa), v současnosti v tréninkovém táboru v Keni:

"Mám za sebou skvělou sezónu 2003. Nyní však trénuji tak tvrdě, jako ješte nikdy v životě. Chci být v roce 2004 ješte lepší. V roce 2003 jsem do Ostravy přicházel ješte ve stínu jiných výborných bežců. Příští rok by to už mělo být jinak. Věřím, že si mě diváci budou pamatovat a podpoří mne. Pokud se podaří připravit kvalitní vodiče a tempo, mohlo by jít o velmi rychlý čas. V Ostravě poběžím poprvé v sezóně steeple. Zatím mám v plánu různé disciplíny. Pokud budu ve formě, tak poběžím hladkých 3000 m na halových MS v Budapešti a mílařskou vzdálenost na mistrovství světa v krosu v Bruselu. I během letní sezóny plánuji starty nejen na překážkách, ale i na 1500 m a 5000 m. Věřím, že všechno dobře dopadne a budu moci nastoupit i na olympijských hrách. Je to však v rukou funkcionářů, já myslím na trénink a na Atény budu připravený. Chci v nejbližších letech soutěžit promyšleně, abych vydržel na vysoké úrovni co nejdéle."

Informace o Saif Shaheenovi najdete na jeho stránce v sekci Hvězdy mítinku.

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě