Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Usaina Bolta letos poprvé do Ostravy doprovázejí rodiče

20.5.2016 | 16:24

Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Šestinásobný olympijský šampion Usain Bolt tentokrát do Ostravy nepřicestoval sám. Poprvé jej na Zlatou tretru, jeden z jeho nejoblíbenějších mítinků, doprovodili rodiče, Wellesley a Jennifer Boltovi.

O včerejším výletu po Ostravě

Wellesley: Byli jsme se podívat na Bolt Tower, je to opravdu úžasné a jedinečné místo. Vylezl jsem až nahoru, ale bylo to trochu děsivé, nemám rád výšky. Vždycky cestujeme s Usainem na mistrovství, toto je ale náš první mítink.

O Usainovu vztahu ke Zlaté tretře 

Jennifer: Má to tu rád, proto se sem často vrací. Jedinou starost mu dělá počasí – nemá rád zimu, proto si občas na počasí stěžuje.  

O Usainových sourozencích a kontaktu s rodinou

Jennifer: Usainův bratr Sadiki hraje kriket, sestra Sherine studuje vysokou školu. Usain zrovna není ten typ, s kterým se dá jednoduše spojit, ale vzhledem k jeho zaneprázdněnosti je to samozřejmě pochopitelné. Navíc si rád pospí. Ale jsme v kontaktu tak často, jak je to jen možné.

O domácím slavení

Wellesley: Doma Usaina sledujeme v televizi a po úspěchu pak ve velkém slaví celá ulice. Po minulém mistrovství ji Usain nechal opravit. Momentálně je zase rozbitá, ale třeba se po olympiádě zase opraví.

O chvíli, kdy si rodiče uvědomili, že mají doma zázračné dítě 

Jennifer: Na mistrovství světa juniorů v roce 2002 nám došlo, že z něj může být opravdový šampion. Jako malý byl hyperaktivní, nezvládali jsme ho udržet v klidu, pořád někde lítal. Někdy ani nešlo poznat, že je nemocný, protože měl vždycky spoustu energie.

O Usainových třicátinách a hledání životní partnerky

Wellesley: Říkám mu, že by se měl konečně usadit, ale prostě na to nemá čas. Takže se vždycky jen dozvím – tati, to ukáže až čas. 

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě