Zlatá tretra Ostrava

zlatá tretra
Shaunae Miller-Uibo Tom Walsh Tomáš Staněk Miguel Echevarría Barbora Špotáková Sam Kendricks Christian Coleman Ján Volko

Aktuality

Mo Farah poprvé na Zlaté tretře v Ostravě na 10 000 m

9.2.2017 | 23:59

Foto: PACE Sports Management

Čtyři olympijská zlata, pět titulů mistra světa na dráze a pět zlatých medailí z venkovních mistrovství Evropy. To vše už ve své kariéře dokázal vybojovat britský vytrvalec Mo Farah, který bude premiérově v Ostravě startovat na 10 000 m.

Jedna z největších hvězd současné světové atletiky nastoupí na svou poslední mítinkovou desítku na dráze, jelikož se od roku 2018 chce věnovat už jenom běhům na cestě. Bude to zároveň jeho první a poslední mítinková desítka v Evropě a také i jeho třináctý start kariéry na 10 000 m na dráze.

V Ostravě se už představil jednou v časech, když ještě nebyl superstar, ale velkou atletickou nadějí. V roce 2008 doběhl sedmnáctý na 5000 m v čase 13:25.01.

Teď bude startovat už v úplně jiné pozici. Jeho disciplína bude Memoriálem Emila Zátopka a poběží se v provedení mužů potřetí. Naposledy v roce 2004 zaběhl Kenenisa Bekele světový rekord 26:20.31, který je dodnes druhým nejlepším výkonem historie.

„Jsem rád, že můžu potvrdit svůj start na Memoriálu Emila Zátopka na 10 000 m na Zlaté tretře v Ostravě. Bude to poprvé, co nastoupím na dráhovou desítku v Evropě mimo šampionátů. Slyšel jsem, že atleti dosahují v Ostravě kvalitní výkony a věřím, že počasí bude spolupracovat a dosáhnu kvalitní čas. Hlavním cílem v roce 2017 jsou mistrovství světa v Londýně a Ostrava bude dobrou příležitostí dosáhnout dobrý výkon v rámci přípravy na tento šampionát,“ odkázal Mo Farah.

Prodej vstupenek začal od 1.12 2016 od 12.00 h prostřednictvím sítě Ticket-Art za nezměněné ceny.    

Top Athletics
Český běh žen
Sportuj v Ostravě